بدهی دولت آمریکا به رکورد جدیدی رسید

بدهی دولت آمریکا به رکورد جدیدی رسید
وزارت خزانه داری آمریکا گزارش داد که بدهی دولت آمریکا به رقمی بی‌سابقه در تاریخ این کشور رسیده است.
کد خبر : ۱۶۹۰۱۳

به گزارش ایبنا؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که بدهی دولت آمریکا به رکورد جدیدی رسیده و از ۳۶ تریلیون دلار فراتر رفته است.


گزارشی از سوی این وزارتخانه که روز شنبه منتشر شد، حاکی از آن است که بدهی دولت آمریکا در سال جاری از ۳۴ تریلیون دلار در ژانویه گذشته ۲ تریلیون دلار افزایش‌یافته است.


لازم به ذکر است که در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، حجم بدهی ایالات متحده از ۲۸ به ۳۶ تریلیون دلار افزایش یافت که رقمی بی‌سابقه در تاریخ محسوب می‌شود.


بر اساس برآورد‌های صندوق بین‌المللی پول، بدهی دولت آمریکا می‌تواند در سال ۲۰۲۹ به ۱۳۱.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور برسد و تا سال ۲۰۳۲ درصد آن از ۱۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده فراتر رود که تهدیدی برای اقتصاد آمریکا و جهان به طور یکسان خواهد بود.


شش روز پیش نیز داده‌های وبسایتی که به صورت لحظه به لحظه امور مالی آمریکا را رصد می‌کند، نشان داده بود که بدهی دولت این کشور برای اولین بار در تاریخ خود از ۳۶ تریلیون دلار گذشته است، اما وزارت خزانه داری این کشور تایید نکرده است.


ایلان ماسک، تاجر ثروتمند آمریکایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا او را به همراه ویوک راماسوامی مسئول تأسیس سازمانی موسوم به «اداره کارایی دولت» کرده که هدف از تأسیس آن کاهش ۲ تریلیون دلاری هزینه‌های سالانه دولت است، اخیرا هشدار داده بود که آمریکا در معرض خطر عدم پرداخت بدهی خود است.


ماسک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بهره بدهی به سرعت در حال جذب تمام درآمد‌های مالیاتی است و چیزی برای نیاز‌های حیاتی باقی نمی‌گذارد.


وی افزود: اگر بدهی‌ها با همین سرعت به رشد خود ادامه دهند، آمریکا ممکن است در شرایطی قرار بگیرد که تنها چیزی که ما قادر به پرداخت آن باشیم بهره است.


روزنامه انگلیسی ساندی‌تایمز اخیرا در گزارشی پنج عامل محدودکننده قدرت سیاست خارجی ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری وی را برشمرد و تاکید کرد که بدهی‌ها و جنگ تجاری آمریکا در این دوره از مهم‌ترین عوامل خواهد بود.


ساندی تایمز آورده است، یکی از محدودیت‌های سیاست خارجی ترامپ، بدهی هنگفتی است که آمریکا متحمل می‌شود، به گفته این روزنامه، این بدهی اکنون بالغ بر ۳۵ تریلیون دلار (در زمان انتشار گزارش) یا ۱۲۳ درصد تولید ناخالص داخلی است و بسیاری انتظار دارند در صورت کاهش مجدد مالیات (که از سیاست‌های ترامپ است)، این بدهی افزایش یابد.


از آنجایی که پرداخت سود این بدهی در حال حاضر ۱۷ درصد از هزینه‌های دولت ایالات متحده را مصرف می‌کند، افزایش آن به سطوح بالاتر همه چیز را از بهبود آمادگی نظامی گرفته تا تشویق شرکت‌ها برای انتقال کارخانه‌ها به ایالات متحده به خطر می‌اندازد. کارشناسان مالی از شرایط بی‌سابقه آمریکا با رشد روز افزون بدهی‌ها صحبت می‌کنند افزون بر اینکه احتمال یک بحران مالی جهانی وجود دارد.


از جمله کشور‌هایی که ایالات متحده برای تأمین مالی بدهی‌های خود به آنها اتکا کرده است، می‌توان به چین و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس اشاره کرد و اگر ضعف نفوذ نظامی آمریکا و افزایش بدهی‌ها را به این موارد اضافه کنیم، مشخص می‌شود که چرا توانایی آمریکا در تصمیم‌گیری در بسیاری از بخش‌های جهان در حال کاهش است.


نظرسنجی جدیدی که رویترز با همکاری شرکت ایپسوس انجام داد، نشان داد که اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، دولت آمریکا را به بدهی‌های بیشتری در دوره ریاست‌جمهوری پیش روی خود سوق خواهد داد.


ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود وعده کاهش مالیات برای شرکت‌ها، کارگران و ذینفعان تأمین اجتماعی را داده و همچنین گفته که تعرفه‌های بالاتر بر واردات اعمال خواهد کرد و به اخراج گسترده مهاجران دست خواهد زد.


رویترز تاکید کرد که بر اساس برآورد‌های کمیته غیرحزبی برای بودجه فدرال مسئول، برنامه‌های کاهش مالیات ترامپ می‌تواند حدود ۷.۵ تریلیون دلار به بدهی ملی در دهه آینده اضافه کند.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر